I danas toplo, temperatura do 34 stepena: RHMZ objavio kakva promena stiže za vikend
Toplo vreme, Foto: Nenad Kostić

vreme u srbiji

I danas toplo, temperatura do 34 stepena: RHMZ objavio kakva promena stiže za vikend

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, a od popodneva u svim predelima nestabilno, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro će ponegde u Bačkoj i Banatu kratkotrajno padati kiša.

Duvaće slab do umeren jugozapadni i zapadni vetar, a u košavskom području slab do umeren jugoistočni koji će na jugu Banata povremeno biti jak.

Najniža temperatura biće od 13 u Požegi, do 23 u Vršcu, a najviša dnevna od 29 do 34 stepena.

Nevreme snimljeno iz automobila
Nevreme snimljeno iz automobilafoto: Printscreen/Instagram/192

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, pre podne s dužim sunčanim intervalima, a od popodneva nestabilno, s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 22, najviša dnevna oko 32 stepena.

U subotu će biti pretežno sunčano, a promenljivo oblačno s pljuskovima biće još ponegde u Banatu, na istoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima.

U nedelju pretežno sunčano i ponovo veoma toplo, od 30 do 35 stepeni.

Vrućine
Vrućinefoto: Beta / Dragan Gojić

Sledeće sedmice biće promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U nedelju i ponedeljak u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren do jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar (košava).

Biometeorološka prognoza za petak, 6. septembar: Očekuje se relativno nepovolјan uticaj vremena na osobe s kardiovaskularnim tegobama i na astmatičare. Neraspoloženje, bolovi u kostima i glavobolјa su moguće reakcije meteoropata.

Bonus video:

01:36

STIŽU PAKLENI DANI, TEMPERATURE VIŠE IZ DANA U DAN! Prognostičar RHMZ: Biće slično kao julski topli talas sa JEDNOM RAZLIKOM

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.